Număr record de voluntari la Ambulanța pentru Monumente. Studenții vor să pună umărul la refacerea istoriei

Peste o mie de voluntari, majoritatea studenți la facultăți de arhitectură, au răspuns apelului ambulanței pentru Monumente și s-au înscris pentru lucrările de restaurare pe care asociația le are în plan anul acesta. Cei mai mulți voluntari s-au înscris pentru biserica fortificată din Dealu Frumos și la cula de la Groșerea.

Foto: Facebook Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud
Studenții au prins gustul muncii voluntare, și mai ales pasiunea pentru istorie și restaurare. Dovadă este numărul mare de doritori care au răspuns apelului Ambulanței pentru Monumente pentru a se înscrie volunari la lucrările de restaurare ale monumentelor istorice pe care asociația le-a planificat pentru anul acesta. Peroada de înscrieri s-a încheiat, și un număr record de voluntari, 1071 s-au înscris pentru a lua parte la lucrările de restaurare planificate. Cei mai mulți sunt studenți la facultăți de arhitectură.
”Anul acesta am avut un număr record de înscrieri/serie, mai exact 1071. Unul din patru înscriși participă la mai multe intervenții iar unul din cinci înscriși participă în cadrul aceleiași intervenții la mai multe serii. Dintre cei înscriși, mai mult de 600 sunt studenți, majoritatea lor covârșitoare fiind de la facultățiile de arhitectură.
Având în vedere că la biserica fortificată din Dealu Frumos și la cula de la Groșerea s-au înscris la fiecare câte 200 de studenți pe 20 respectiv 25 de locuri ne-am văzut nevoiți să vă îndrumăm pe mulți dintre voi către alte intervenții. A fost o surpriză și pentru noi.
Zilele acestea trimitem ultimele confirmări. Îi rugăm pe cei care nu au prins un loc să se re-înscrie la intervențiile disponibile de aici https://inscrieri.ambulanta-pentru-monumente.ro/ contactându-i în prealabil pe coordonatori aici http://ambulanta-pentru-monumente.ro/contact/”, transmit reprezentanții Asociației !Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*