Nu a nins cu amenzi

Polițiștii locali au fost îngăduitori cu sibienii care nu și-au curățat trotuarele de zăpadă. Au verificat zona centrală și cartierele orașului și s-au rezumat la a împărți avertismente.

„În săptămâna 11 – 17 ianuarie 2021, inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public și agenții Poliției Locale au efectuat controale în teren, atât în zona centrală, cât și în cartiere. Au fost transmise 71 de înștiințări către cetățenii care nu au curățat de zăpadă trotuarul din fața casei sau al firmei pe care o dețin, informându-i astfel despre obligația pe care o au de a îndepărta zăpada și gheața pentru siguranța pietonilor. Acestea au fost afișate pe poarta de intrare, introduse în cutia poștală sau înmânate direct cetățenilor, în funcție de caz. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru că cetățenii din zonele verificate au înțeles și s-au conformat“, a precizat Mirela Gligore, șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Obligație legală

Prevederile unei hotărâri de Consiliu Local din 2001 impun obligativitatea persoanelor fizice și juridice de a curăța zăpada și gheața imediat după depunere, astfel încât, până la ora 8 dimineața, trotuarele și rigolele din fața imobilelor pe care le dețin sau administrează să fie curățate. Ulterior, calitatea acestora trebuie să fie întreținută cu material antiderapant.

La ultimele ninsori, utilajele de deszăpezire au început să intervină în municipiul Sibiu în timpul serii și s-a acționat continuu, pe parcursul întregii nopți, pentru împrăștierea de sare și îndepărtarea zăpezii cu plugurile. Intervenția s-a desfășurat în ordinea priorităților: mai întâi pe artere principale, drumuri în pantă sau în rampă și sensuri giratorii și ulterior pe străzile secundare.

Pe parcursul zilei următoare, s-a intervenit cu 10 până la 18 utilaje în oraș, în funcție de situație, și încă un utilaj în stațiunea Păltiniș. S-a reușit degajarea străzilor colectoare de trafic, a podurilor, viaductelor și sensurilor giratorii și s-a intrat și pe arterele secundare din cartiere. De asemenea, zece echipe de lucru au deszăpezit manual scări, trotuare, stații de autobuz și pasaje pe întreg parcursul zilei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*