Noul terminal extins al Aeroportului din Cluj a devenit operațional

Primii pasageri au călătorit deja din noul terminal extins al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Foto: Aeroportul International Avram Iancu Cluj Facebook

Săptămâna aceasta a fost inaugurat noul terminal de plecări de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj care a costat 366 de milioane de lei.

Practic, în urma lucrărilor de extindere a terminalului a crescut substanțial capacitatea de procesare a pasagerilor, scrie Monitorul de Cluj.

Primii pasageri au călătorit din terminalul modern al Aeroportului din Cluj

Terminalul modern al Aeroportului din Cluj a devenit operațional, vineri, 7 iunie.

Potrivit imaginilor publicate de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, primii pasageri au călătorit deja din noul terminal extins al aerogării.

„Extinderea terminalului cuprinde aproximativ 7.200 de mp, 2.000 mp extinderea platformei și 3 noi fluxuri de securitate dotate cu echipamentele necesare. Acest proiect a început în mai 2023, într-un an a fost finalizat. A costat aproximativ 346 de milioane de lei, din care 102 milioane de lei au fost fonduri europene și de la bugetul de stat. Prin această extindere s-a crescut capacitatea de procesare. Vom procesa până la 4,5 milioane de pasageri. S-a îmbunătățit confortul pasagerilor și de asemenea, s-au creat condițiile corespunzătoare pentru zonele Schengen și non Schengen”, declara David Ciceo, directorul Aeroportului din Cluj, cu prilejul inaugurării terminalului.

„Aeroportul este un element cheie în dezvoltarea noastră pe zona metropolitană și nu numai”, declara președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

După cum arată reprezentanții administrației județene, aeroportul joacă un rol cheie în dezvoltarea Clujului. În plus, investițiile din zona Aeroportului Internațional Cluj – precum noul terminal de plecări, realizarea unui Park&Ride, iar în perspectivă realizarea unui nou punct de control reprezintă proiecte prin care Clujul a reușit să se dezvolte permanent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*