Noul prefect al Sibiului va fi instalat mâine

Un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne va participa la ceremonia de învestire a Adelei-Maria Muntean în funcția de prefect al județului Sibiu.

Mihai Chirică

Evenimentul se va desfășura la sediul Instituției Prefectului – județul Sibiu, sala „Gheorghe Barițiu”, mâine, 11 octombrie, începând cu ora 12.00, în prezența comisarului de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

În ședința de Guvern de joia trecută, Lucian Radu a fost eliberat din funcția de prefect al județului Sibiu. În locul său, a fost numită Adela-Maria Muntean, fosta sa șefă de cabinet. Adela Muntean are 36 de ani și este de profesie consilier juridic, cu mai bine de un deceniu de experiență în administrația publică locală. A absolvit Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu“ din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu în anul 2004. Are și un masterat în Drept european obținut la aceeași facultate. Între anii 2010 și 2016, a ocupat succesiv funcțiile de consilier juridic și șef serviciu, timp de trei ani, apoi funcția publică de conducere de secretar al comunei Roșia. De anul trecut, a fost inspector de specialitate superior la Primăria Roșia, apoi șefa de cabinet a prefectului Lucian Radu. Este căsătorită din 2006 și are un fiu în vârstă de 10 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*