Noul inspector școlar general va fi tot un profesor de istorie | EXCLUSIVITATE

Reporterii Mesagerului de Sibiu au aflat că postul de inspector școlar general al județului Sibiu va fi ocupat de Marius Novac, actualul director al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig.

Sursele noastre spun că PSD îl susține pe profesorul de istorie Marius Emilian Novac, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig, pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Postul a devenit vacant după decesul profesorului Ștefan Firu, care avea aceeași specialitate. În prezent, instituția este condusă de inspectorul școlar general adjunct Gheorghe Bîrză. Numirea oficială a noului manager al IȘJ Sibiu, cu delegație sau în urma unui concurs, ar putea întârzia destul de mult, în condițiile în care Ministerul Educației Naționale este coordonat interimar de ministrul Rovana Plumb.

Marius Novac / foto: liceulavrig.ro

Rovana Plumb este ministrul Fondurilor Europene și a fost desemnată să preia frâiele învățământului pe data de 3 octombrie, pentru cel mult 45 de zile, după demisia lui Valentin Popa.

Acum câțiva ani, Marius Novac, a lansat o propunere în premieră adresată tuturor școlilor din România care poartă numele lui Gheorghe Lazăr: să se unească într-un parteneriat care să promoveze imaginea patronului lor spiritual, născut la Avrig, în 1779.


Mihai COLIBABA

One Comment

  1. Pingback: ULTIMA ORĂ – Șef nou la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*