Noua HARTĂ POLITICĂ a județului Sibiu!

Numărătorile paralele anunțate de partide indică deja rezultate surprinzătoare ale alegerilor locale în județul Sibiu: 43 din cele 64 de primării au devenit liberale. Dar asta nu e tot!

La Sibiu, din datele de până acum, Astrid Fodor (FDGR) și-a păstrat fotoliul de primar, însă a pierdut majoritatea în Consiliul Local. În celălalt municipiu al județului, Mediaș, Gheorghe Roman asigură PNL-ului un succes zdrobitor.

Pentru președinția Consiliului Județean, Daniela Cîmpean (PNL) a fost reconfirmată de votul sibienilor.

„Gheorghe Roman rămâne primar al Mediașului așa cum, indiscutabil, merită nu doar el, ci așa după cum merită orașul: un lider dedicat, implicat și cu rezultate. Victoria de la Mediaș se datorează celor patru ani în care Primăria condusă de echipa PNL a arătat ce se poate face atunci când liderii își iau în serios slujba publică, atunci când își asumă parteneriate oneste cu autoritățile județene, cu Guvernul României și când, de fapt, au alături oamenii. Locuitorii municipiului Sibiu au cea mai mare încredere în echipa noastră, a liberalilor! Votul a confirmat că PNL are cel mai mare număr de consilieri locali în Sibiu. Este o victorie bazată pe proiecte bine scrise, pe comunicarea reală cu oamenii din fiecare cartier al orașului, o victorie care ne obligă la acțiune. Vom reprezenta în Consiliul Local Sibiu, așa cum am făcut în toate situațiile, interesul public. Am primit misiunea de a veghea de mai îndeaproape ca oricând la bunul mers al administrației sibiene. Adrian Bibu a obținut un rezultat care chiar dacă nu îl instalează în funcția de primar, îl califică drept câștigător. Este cel mai bun scor electoral al PNL Sibiu la alegerile locale din ultimii 20 de ani, iar pentru asta îl felicit pe el, întreaga echipă a organizației municipale, pe toți cei care au muncit în aceste luni pentru a prezenta sibienilor un program electoral profesionist și le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat!”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Turcan anunță că PNL a câștigat 43 primării din județul Sibiu, cu 9 mai multe decât în legislatura precedentă: Mediaș, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copșa Mică, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște, Tălmaciu, Alma, Arpașu de Jos, Ațel, Axente Sever, Bîrghiș, Bazna, Biertan, Blăjel, Boița, Brădeni, Brateiu, Bruiu, Cristian, Dârlos, Gura Râului, Jina, Ludoș, Marpod, Moșna, Orlat, Păuca, Porumbacu de Jos, Cârța, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Șeica Mare, Șeica Mică, Șelimbăr, Slimnic, Șura Mare, Șura Mică și Tilișca.

Alianța USRPLUS a primit un număr important de mandate în Consiliul Local Cisnădie. „Așteptăm rezultatele oficiale, dar vă pot spune sigur că cei 6 consilieri (din 19) ai Alianței USRPLUS vă vor reprezenta cu cinste în Consiliul Local Cisnădie, iar eu voi fi unul dintre ei. Ne-au lipsit puțin peste 600 voturi să avem și primar al Alianței USRPLUS”, a scris pe Facebook profesoara Mihaela Seușan, unul dintre noii consilieri locali.

La Sadu, liberalul Valentin Ivan a câștigat cel de-al cincilea mandat de primar.

Și primarul liberal din Rășinari, Bucur Bogdan, a fost reales fără probleme, cu aproximativ 74 la sută dintre sufragii.

Un vot pentru continuitate s-a consemnat și în orașul Avrig. „Acest nou mandat mă bucură și în același timp mă responsabilizează. Vă mulțumesc pentru încredere și pentru prezența covârșitoare la urne. Ați demonstrat că ați înțeles importanța votului și vă asigur că voi face în continuare tot ce-mi stă în putere pentru a fi primarul de care Avrigul are nevoie”, le transmite liberalul Adrian David concetățenilor săi.

Marius Grecu a obținut un nou mandat la Primăria comunei Șelimbăr, o victorie semnificativă pentru PNL care devine principala forță politică a județului. „Doamne ajută! De mâine, la treabă!”, a spus Grecu, într-un mesaj video adresat locuitorilor din Șelimbăr.

După 8 ani, PSD a pierdut Agnita. Noul primar este liberalul Alin Schiau, provenit din PMP. „Agnita a votat PNL! Alin Schiau este noul primar al capitalei Văii Hârtibaciului și lui și echipei PNL Agnita i se va datora, indiscutabil, modernizarea din temelii a orașului. O victorie pentru obținerea căreia toți cei care cred într-o administrație competentă, în mai bine pentru oameni, au muncit cu seriozitate”, a apreciat liderul liberalilor sibieni.

PSD, marele învins al alegerilor locale din 27 septembrie, nu a dat publicității nici o numărătoare paralelă.

În Micăsasa, un fief tradițional al social-democraților, Primăria a fost câștigată de candidatul USR PLUS, Timotei Păcurar. Tânărul ciclist de performanță, absolvent de jurnalism și implicat în numeroase inițiative sociale, devine astfel primul primar USR PLUS din județul Sibiu.

Totuși este cert că o victorie importantă pentru PSD s-a înregistrat la Loamneș, comuna condusă din anul 2000 de Maria Greavu, președinta Organizației de Femei PSD Sibiu și copreședintă a Asociației Comunelor din România – filiala Sibiu.

Dumbrăveni este singurul oraș din județ câștigat de PSD, iar Emil Dârloșan își păstrează fotoliul de primar.

Și în comuna învecinată Hoghilag, victoria este a social-democraților. Nicu Lazăr, primul primar care a îmbunătățit vizibil situația celei mai sărace comunități din județ după 1990, a primit încrederea alegătorilor pentru al doilea mandat.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*