Noi precizări ale Guvernului despre construirea Noului Spital

Întrucât pe tema situației terenului pe care Agenția Domeniilor Statului l-a pus la dispoziția Consiliului Județean Sibiu pentru construirea Noului Spital continuă să circule în spațiul public numeroase dezinformări, creând false temeri, Consiliul Județean face publică poziția Guvernului României cu privire la acest subiect.

Prin  adresa 46487/20.12.2023, emisă de Secretariatul General al Guvernului, se arată că punctul de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcții, potrivit căruia Consiliul Județean a respectat termenul de 5 ani pentru demararea în vederea executării lucrărilor la investiția amintită, este unul corect.

În concluzie, „Termenul de 5 ani, prevăzut la art. 2 alin. 92) din Hotărârea Guvernului nr. 912/2016, se consideră a fi respectat”.

De asemenea, Secretariatul General al Guvernului subliniază că Inspectoratul de Stat în Construcții este  „instituție care exercită, potrivit legii, controlul de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism și a regimului de autorizare a construcțiilor, precum și la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calității în construcții”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*