Nicu Ștefănuță: Zidul lui Nehammer s-a dărâmat prin vot! (CP)

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Greens / EFA) transmite că propunerea cancelarului austriac Karl Nehammer de a construi ziduri la granițele UE nu trece testul Parlamentului European (PE) și cade odată cu prima schemă de buget UE 2024.

 

Foto: Nicu Ștefănuță

Euroeputații au respins inițiativa cu votul unei majorități de 321 la 210.

“Parlamentul European a spus astăzi un clar NU ideii lui Nehammer de a construi ziduri la granița Uniunii. Votul arată că ideea cancelarului austriac este o nemernicie preluată direct din școala Trump. PPE, din care face parte și PNL, a sprijinit ideea venită de la extreme, introducând un propriu amendament, ce-i drept mai diluat, în acest sens. Ideea a fost însă net respinsă de mai multe grupuri politice, printre care și cel al European Greens, din care fac parte.

Astfel, zidul lui Nehammer, care trecuse ca amendament PPE, a căzut odată cu votul final pe prioritățile bugetare de anul acesta. Regret că nu avem un raport adoptat. Regret însă și mai mult lipsa de inspirație și de tact a dreptei, în căruță cu dreapta extremă. Calea greșită pentru Europa: când te faci frate cu extrema dreaptă, să te aștepți să te tragă în noroi., a declarat Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*