Nicu Ștefănuță organizează, la Sibiu, Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris (CP)

Cu ocazia aniversării a 112 ani de la nașterea lui Emil Cioran (8 aprilie), europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană) organizează, la Sibiu, în perioada 10-24 aprilie, Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris.

FOTO: Nicu Ștefănuță

În cadrul festivalului, Nicu Ștefănuță va găzdui, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, și o expoziție de manuscrise originale, scrisori, cărți, obiecte din comuna Rășinari ce au aparținut acestuia, dar și alte creații care trimit la viața și opera marelui filosof.

„Manuscrisele sau corespondențele lui Emil Cioran, unul dintre cei mai mari filosofi ai lumii, nu sunt vizibile ochiului public nicăieri în țară. Cioran e mai cunoscut la Paris, acolo unde, în 1990, la 79 de ani, era considerat cel mai important stilist francez al secolului, decât e la Sibiu. Sunt și eu un admirator al operei lui Cioran. Și mai sunt și rășinărean. Și vreau să aduc creația lui mai aproape de sibieni. Emil Cioran ne-a învățat că a fi un român bun înseamnă a lăsa în urma ta ceva valoros pentru țară, de oriunde din lume. Opera lui merită cunoscută și apreciată la adevărata sa valoare” declară europarlamentarul sibian.

Comunitatea sibiană este invitată să viziteze expoziția Cioran în perioada 10-24 aprilie, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Corpul B).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*