Nici o zi fără alcool și droguri la volan

Șoferii sibieni nu se mai potolesc. Polițiștii depistează zilnic în trafic inconștienți care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau (și) droguri.

Foto: Arhivă

La data de 23 august a.c., în jurul orei 04,30, pe raza comunei Laslea, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 63 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 23 august a.c., în jurul orei 14,00, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Patrioților de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 24 august a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un sibian în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilometru, cât și cu cel Drugtest, rezultatele fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și pozitiv la THC-5, canabis.

În consecință, sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*