Nerman Fatic, campion pentru al doilea an consecutiv la BCR Sibiu Open

Buni prieteni, bosniacii Nerman Fatic și Damir Dzumhur s-au întâlnit pentru a doua oară consecutiv în finala turneului ATP Challenger BCR Sibiu Open. Ca și anul trecut, Fatic a câștigat finala în două seturi în fața prietenului său.

Foto: BCR Sibiu Open

Pentru Fatic, victoria de la Sibiu Open din anul 2022 a însemnat primul său titlu în circuitul ATP. Victoria a fost una dulce-amară, oponentul său din finală fiind și unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, coleg de circuit, Damir Dzumhur. Damir a fost o bună perioadă de timp în vârful clasamentului ATP, unde a ocupat chiar și locul 23. De-a lungul carierei, Dzumhur a reușit să adune din premii peste 4 milioane de dolari.
Istoria a făcut ca filmul turneului din 2022 să se repete identic pentru ambii competitori. Nerman a intrat pe tabloul principal ca favorit 8 iar Damir, ca favorit 3, a fost alocat pe cealaltă jumătate de tablou.

Fatic a trecut în primul tur la BCR Sibiu Open de Vlad Dancu, în turul secund de Riccardo Bonadio, într-un meci ce a durat peste 3 ore și în care italianul a avut două mingi de meci, în sferturi de finală l-a eliminat pe favoritul 4, Ivan Gakhov iar în semifinale a reușit să treacă de principalul favorit, Zsombor Piros, în două seturi.

De cealaltă parte, Damir Dzumhur l-a eliminat în primul tur pe Nicholas Ionel, într-o reeditare a semifinalei de anul trecut, în turul secund pe Moez Echargui din Tunisia, în sferturile de finală l-a eliminat pe campionul din 2021, Stefano Travaglia, iar în semifinale l-a învins pe favoritul secund al turneului, Flavio Cobolli.

Revanșa în fața prietenului său nu a venit însă pentru Damir Dzumhur în finala de ieri. Ploaia puternică pornită cu câteva ore înaintea debutului partidei a amânat cu aproape 2 ore partida, timp în care echipa de la Tenis Club Pamira a făcut minuni pentru a aduce zgura de pe arena centrală în condiții optime de joc și fără risc de accidentare pentru jucători. Nerman Fatic a început foarte bine finala și a câștigat primele trei game-uri. Damir a revenit și a câștigat următoarele două, dar Fatic a tăiat avântul adversarului cu mingi bine plasate, a speculat orice eroare a prietenului său și a închis primul set cu 62. Dzumhur a cerut intervenția medicului la pauza dintre cele două seturi dar a revenit pe teren pentru setul secund, pe care l-a început mai bine iar cei doi au mers cap la cap până la 4 4. Atunci, Fatic a reușit un break, iar în ultimul game și-a valorificat la maxim serviciul și l-a învins din nou pe Dzumhur în finala BCR Sibiu Open. Astfel, Nerman Fatic devine primul jucător care reușește să câștige titlul turneului de la Sibiu în ani consecutivi.

„Pentru mine e o nebunie totală să câștig acest turneu doi ani la rând, nici măcar nu știu să vă spun ceea ce simt acum. Vreau să îl felicit pe Damir, este un jucător excepțional, e prietenul meu și nu e niciodată ușor să joc împotriva lui, dar uite, că am jucat finala de la Sibiu de două ori și sper să jucăm împreună finala în fiecare săptămână în circuit. Vreau să vă mulțumesc tuturor, organizarea aici este nemaipomenită, ați făcut minuni cu terenul după ploaia de astăzi, suprafața de joc a fost foarte bună. Și dacă o să câștig un turneu de Grand Slam, Sibiul va fi întotdeauna pe locul I pentru mine”, a spus Nerman Fatic la ceremonia de premiere.

BCR Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Oscar Downstream.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*