Nereguli în procesul electoral la Sibiu | ACTUALIZARE: Biroul Electoral confirmă o problemă sesizată de USR

ACTUALIZARE: Președintele Biroului Electoral Județean Sibiu, judecătorul Dumitru Şomandră, a confirmat situația de la Tălmaciu, dar susține că procesul electoral nu a fost afectat.

„Sesizarea de la USR PLUS se confirmă, a plecat cu ştampila în buzunar. Abaterea aceasta nu reprezintă o contravenţie, deci nu e sancţionată. Noi o să facem propunerea, am avertizat-o pe ea verbal, o să facem propunere să fie exclusă din corpul experţilor. Procesul de vot nu a fost afectat”, a explicat preşedintele BEJ Sibiu, citat de Agerpres.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Alianța 2020 USR PLUS a făcut două sesizări către Biroul Electoral Județean Sibiu, privind încălcări ale legislației electorale.

Adrian Echert, președintele filialei USR Sibiu

Astfel, prin Adrian Echert, președintele USR Sibiu, reprezentanții alianței reclamă că președinta secției de votare nr. 212, din Tălmaciu II, a plecat din secția de votare cu ștampila de control, după sigilarea secției de votare de ieri. Într-o a doua sesizare, Echert susține că, la secțiile de votare 6, 78, 164, 76, 74 și 188, buletinele de vot pentru referendum au fost ștampilate pe prima pagină cu ștampila de control, ceea ce ar putea atrage anularea acestor sufragii, existând deja un precedent la Iași. Cea de-a doua sesizare a fost adusă și în atenția Biroului Electoral Central.

„Solicit examinarea și soluționarea rapidă a problemelor identificate”, a declarat Adrian Echert.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*