Se împlinesc nouă ani de la tragedia de la Mălâncrav! Nouă soldați au murit după prăbușirea unui elicopter militar IAR-330 PUMA

Astăzi se împlinesc nouă ani de când un elicopter militar AR-330 PUMA s-a prăbușit pe raza localităţii Mălâncrav, comuna Laslea. Nouă militari și-au pierdut viața în urma accidetului și un altul a fost grav rănit.

Foto: Ministerul Apărări Naționale

Ministerul Apărării Naționale a transmis un mesaj în memoria celor nouă militari români care și-au pierdut viața în urma teribilului accident aviatic petrecut în zona Mălâncrav-Stejăriș, la limita cu județul Mureș.

”Nu vă vom uita niciodată!
Se împlinesc 9 ani de la tragicul accident de aviaţie din 21.11.2014, când un elicopter militar IAR-330 PUMA s-a prăbușit pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, în urma căruia au murit nouă militari, iar altul a fost grav rănit.

Elicopterul de la Baza 71 Aeriană se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cinste și onoare memoriei lor!”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Cei nouă militari care și-au pierdut viața în tragicul accident aviatic sunt: Comandor Artur-Grigore Palfi, Căpitan comandor Corneliu-Gabriel Titiana (decedat pe 8 decembrie), Căpitan medic Rareş-Cosmin Moldovan, Căpitan Răzvan-Aurel Modovan, Sublocotenent inginer Andrei-Cătălin Apostol, Maistru militar clasa I Paul Bădescu, Maistru militar clasa II Ioan-Dorin Fodor, Maistru militar clasa III Vasile-Marian Gadalean și Maistru militar clasa III Constantin-Dorin Filip.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

în data de 21 noiembrie 2014, un elicopter s-a prăbușit în zona denumită Stejăriș, între localitățile Iacobeni și Mălâncrav, într-o zonă împădurită. Cel puțin o sută de reprezentanți ai autorităților s-au deplasat atunci în zona epavei elicopterului, care devenise un morman de fiare și cenușă. Elicopterul militar s-a prăbuşit în zona satului Stejăriş, între dealuri, într-o zonă greu accesibilă.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*