Muzeul Brukenthal poate fi vizitat doar de persoanele vaccinate sau care au avut COVID-19

Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi din România, mai poate fi vizitat începând de marţi doar de adulţii vaccinaţi sau care au avut COVID-19 şi de copiii care au 12 ani sau o vârstă mai mică, după ce incidenţa din municipiul Sibiu a trecut de şase la mia de locuitori.

„Începând cu data de 5.10.2021, ora 00:00, pentru municipiul Sibiu se aplică măsurile specifice pragului de incidenţă mai mare de 6/1.000 de locuitori, respectiv mai mare de 6/1.00 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. În consecinţă, accesul vizitatorilor în Muzeul Naţional Brukenthal este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Măsurile nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani”, au anunţat reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal, pe pagina de Facebook.

Rata de incidenţă este 7,12 la mie în municipiul Sibiu, cea mai mare din judeţ, potrivit datelor comunicate marţi de către Prefectură. AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*