Muzeul Brukenthal deschide mai multe expoziții în perioada Festivalului Internațional de Teatru

Managerul Muzeului Național Brukenthal, Alexandru Chituță, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că în acest an muzeul sibian se va implica activ în Festivalul Internațional de Teatru.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Astfel, pe parcursul Festivalului Internațional de Teatru vor fi deschise mai multe expoziții care apoi vor rămâne dechise pe toată perioada verii.

„Sezonul estival al expozițiilor”, așa cum a fost el denumit este dedicat celei de a 30-a ediții a FITS.

„Avem câteva expoziții de top, sunt câteva expoziții care vor fi în premieră în Europa de Est” a declarat Alexandru Chituță.

Prima expoziție, „Atlas of Beauty a fost deja deschisă și poate fi vizitată de către public.

O altă expoziție, dedicată împlinirii a 150 de ani de la moartea lui Andrei Șaguna va fi deschisă mâine, 20 iunie

Mai există o expoziție deschisă dar care încă nu a fost vernisată, „Mărginimea Sibiului, zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci”.

Sâmbătă, 24 iunie vor fi deschise mai multe expoziții care vor avea parte de prezentare și un tur ghidat atât pe perioada FITS cât și după festival.

Prima dintre aceste expoziții, „Revolution”, va fi deschisă la Muzeul de Artă Contemporană, iar în cadrul acesteia vor fi expuse creațiile a patru artiști români ai anilor 70-80 ai secolului trecut.

Tot la Muzeul de Artă Contemporană va fi începută o colaborare cu un muzeu din Israel, care se va concretiza într-o expoziție cu lucrări ale lui Marcel Iancu.

O altă expoziție va fi la Palatul Brukenthal dedicată cunoscutului teatrolog George Banu. Tot la Palatul Brukenthal va fi deschisă expoziția „Papa Francisc pelerin în România”, expoziție care a mai fost organizată cu ceva vreme în România la Muzeul Național de Artă al României de la București.

Ultima expoziție, dar pe care Alexandru Chituță o consideră cea mai importantă este o expoziție realizată în colaborare cu renumitul muzeu „Albertina” din Viena. Este prima colaborare dintre muzeul sibian și cel vienez

În cadrul acestei expoziții vor putea fi amirate tablouri ale unor pictori celebri din colecțiile celor două muzee.

Pe lângă aceste expoziții, în data de 2 iulie, în ziua închiderii FITS, va avea loc tradiționalul de ja concert estival cu Alexandru Tomescu, „Turneul Internațional Stradivarius” care va avea loc în curtea Muzeului de Istorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*