Muzeul ASTRA a dat lovitura. Tradițiile, nu doar relicva trecutului, ci și resurse valoroase

În această săptămână, Muzeul ASTRA a fost prezent la ROMEXPO, în cadrul Congresului Partidului Popular European, la invitația și inițiativa Danielei Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.
FOTO: Muzeul ASTRA
Conceptul stand-ului ASTRA s-a bazat și a (re)prezentat ceea ce muzeul dezvoltă de 10 ani încoace. Mai precis, valorile tradiționale ca sursă pentru o dezvoltare sustenabilă.
Pe tot parcursul evenimentului, Muzeul a demonstrat tuturor celor au vizitat stand-ul modul în care conectează patrimoniul cu educația sau despre cum oferă soluții în calitate de furnizor pentru tranziția verde.
„Am dat exemplu zona noastră de acțiune, axată pe direcțiile și strategiile europene. Noi, Muzeul ASTRA, suntem parte importantă a strategiei județului Sibiu în ceea ce privește cultura, educația și turismul cultural. De aceea mesajul nostru este unul puternic, exemplificat prin fapte, întocmai ca să oferim un exemplu de succes bazat pe relația și susținerea autorităților centrale și județene. Doamna Presedintă Daniela Campean susține alături de echipa de la Consiliul Județean Sibiu proiectele Muzeului ASTRA, văzând impactul clar în societatea din România, dar si efectele pozitive la nivel internațional.
Fiindcă ASTRA este un fenomen internațional!”, au postat cei de la Muzeu.
În plus, s-a evidențiat relația excelentă cu Ministerul Culturii prin prezența Ministrului Raluca Turcan: „O rețetă de succes, proiectul Centrul de Activități și Resurse Regionale, prezintă și efectele pozitive ale colaborării dintre două autorități si o instituție, patrimoniul, educația, dezvoltarea și digitalul fiind foarte bine armonizate”.
Standul Muzeului ASTRA a fost vizitat de o mare parte dintre cei 2000 de participanți la congres, județul Sibiu fiind deja o normalitate pe agenda de călătorii și de parteneriate a celor prezenți.
Printre cei care au trecut pragul stand-ului au fost și miniștri dezvoltării, educației din România, iar discuțiile avute oferă perspective.
Delegațiile din Suedia, Slovenia, Cehia, Germania, Spania, Italia, Austria au cunoscut direcțiile asumate de muzeu pentru valorizarea patrimoniului material si imaterial ca element de bază pentru un viitor sustenabil.
,,Prezența Muzeului ASTRA la un astfel de eveniment a fost o șansă foarte bine exploatată de noi pentru viitoare proiecte și parteneriate, dar și pentru a arăta ca în România se poate! Și se poate la același nivel cu ceea ce se întâmplă în țările occidentale. Mulțumesc pe această cale doamnei presedintă Daniela Câmpean, care din nou ne-a facilitat prezența la cel mai înalt nivel din Europa! O remarcă personală – dacă vrem să fim bine înțeleși și sprjiniti ca sector cultural, trebuie să vedem tabloul de ansamblu. La Sibiu, cum o spun des, este un exemplu de exportat cu rezultate vizibile si notabile!”, Ciprian Ștefan, Muzeul ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*