Mormonii dau lecții medicale la Spitalul Județean Sibiu

Începând de astăzi, Secția Clinică Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu găzduiește, timp de două zile, un atelier având ca tematică patologia polului anterior ocular, susținut de medici din SUA, reprezentanți ai organizației umanitare LDS Charities (Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints), potrivit unui comunicat al spitalului.

Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints este denumirea oficială a bisericii mormone.

Organizația americană a donat recent secției de oftalmologie un ecograf performant B-Scan, în valoare de aproximativ 53.000 lei. În cadrul workshop-ului, va fi realizată și instruirea personalului pentru utilizarea ecografului. La eveniment participă personalul medical de la Oftalmologie și medici rezidenți de specialitate. „Suntem onorați să-l avem oaspete în cadrul secției Oftalmologie pe dr. Matt Ward din Utah, Statele Unite ale Americii, specialist în cornee și patologia segmentului anterior. Dr. Ward, împreună cu organizația umanitară LDS Charities, au donat secției noastre un ecograf B SCAN destinat examinării ultrasonice a globului ocular și orbitei, care completează donația importantă de anul trecut. De asemenea, dr. Ward ne va instrui cum să utilizam acest ecograf. Pe lângă acest lucru, ne va prezenta câteva lucrări legate de patologia polului anterior ocular. Dorim să le mulțumim pentru această donație care duce la creșterea calității serviciilor medicale pe care le oferim în cadrul clinicii. Este o colaborare foarte bună și speram să punem bazele unui nou proiect”, a declarat dr. Elena Dorina Popa, medic primar oftalmolog în cadrul secției.

„Sunt deosebit de încântat să mă reîntorc la Sibiu, un oraș minunat. Am mai fost aici în urmă cu 20 ani, ca misionar, iar acum am revenit prin programul umanitar al LDS Charities, program intitulat LDS Humanitarian Services, care se derulează în întreaga lume și prin care ajutăm clinici cum este și cea din Sibiu, cu ceea ce este nevoie pentru dezvoltarea îngrijirilor oftalmologice. Unul dintre echipamentele donate recent este un ecograf B-Scan, prin care se efectuează examinări cu ultrasunete ale ochiului. În cadrul clinicii, vom realiza o instruire a personalului pentru utilizarea aparatului. De asemenea, în calitate de specialist în cornee, întrucât în Statele Unite realizez intervenții chirurgicale de transplant de cornee și operații complexe de cataractă, voi susține prezentări legate despre aceste tehnici”, a declarat dr. Matt Ward.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*