Modul de Leadership Militar la Academia Forțelor Terestre

În perioada 8-19 mai, în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu se desfășoară modulul de Leadership Militar (Military Leadership), parte a Semestrului Internațional.

Foto: Facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu

Anul acesta, la modul participă alături de cei 43 de studenți din anul 2 de studii de la Facultatea de Științe Militare, specializarea Leadership Militar din AFT și 60 de studenți străini din instituții de învățământ superior civile sau militare din Austria, Bulgaria, Croația, Grecia, Georgia, Letonia, Lituania, Italia, Republica Moldova, Polonia, SUA și pentru prima dată Marea Britanie.

Foto: Facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu

Scopul modulului este acela de a facilita înțelegerea particularităților leadershipului în organizația militară, dezvoltarea competențelor de specialitate ale viitorilor lideri militari, perfecționarea gândirii critice, dar și cunoașterea, înțelegerea și aplicarea procedeelor de luare a deciziei în organizația militară, în diferite contexte acționale.

În acest an, în calitate de instructori au participat și Mr. Peter White și Lt.col. James Askew, din Marea Britanie, din cadrul Land Warfare Centre, International Defence Training. Ofițerii britanici au adus în atenția studenților teme de actualitate cu privire la particularitățile procesului de luare a deciziei în organizația militară (Combat estimate) și importanța înțelegerii particularităților culturale pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor în diferite teatre de operații (Cultural awareness).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*