Modificări IMPORTANTE în zona sensului giratoriu de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Semaforului

Pentru fluidizarea traficului rutier, odată cu reasfaltarea străzii Ștefan cel Mare din municipiul Sibiu, au fost aduse și unele modificări ale marcajelor rutiere în zona sensului giratoriu amplasat la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Semaforului.
Cea mai importantă modificare a fost realizată la ieșirea din sensul giratoriu spre str. Bâlea unde, până la intersecția cu str. Vasile Aaron, s-au instituit 2 benzi de deplasare.
De asemenea, pentru a crește capacitatea de stocare a autovehiculelor care intenționează să vireze stânga pe strada Vasile Aaron a fost redus spațiul interzis (zona hașurată) de pe banda a treia.
Poliția: Le reamintim, în acest context, conducătorilor auto faptul că încălcarea marcajul continuu aplicat chiar și între benzile aceluiași sens este interzis. Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.
Nu în ultimul rând, pentru a se asigura o mai buna vizibilitate conducătorilor de vehicule care pătrund pe str. Ștefan cel Mare (tronsonul de drum cuprins între str. Bâlea și Vasile Aaron), au fost create unele spații de interzicere a circulației/ imobilizării voluntare (zone hașurate). Aceasta din urma măsura a venit în contextul în care s-a stabilit faptul că str. Stefan cel Mare constituie un sector de drum cu un risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. Cu amenda amintită anterior vor fi sancționați și conducătorii auto care nu respecta semnificația marcajului de interzicere a circulației, implicit a opririi sau staționării pe acesta. Precizăm faptul că, semnalizarea rutieră în această zonă va fi finalizată în cursul zilelor următoare”, informează IJP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*