Modernizarea zonei de blocuri din Terezian, proiect pe masa consilierilor locali

Primăria Sibiu a realizat proiectarea pentru reparațiile capitale în două zone din cartierul Terezian: zona cuprinsă între strada Gladiolelor, strada Râului, strada Lungă și calea ferată, respectiv zona cuprinsă între strada Lungă, strada Târgu Cailor și strada Popa Șapcă.

„Acesta este următorul cartier vechi de blocuri pe care îl vom moderniza în întregime. Sunt prevăzute lucrări ample de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, parcărilor și iluminatului public, revigorarea zonelor verzi, diverse lucrări necesare la rețelele de apă și canalizare și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan“, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Indicatorii tehnico-economici rezultați din întocmirea studiului DALI vor fi supuși aprobării Consiliului Local în ședința din această săptămână.

foto: arhiva Mesagerul de Sibiu

Valoarea investiției a fost estimată prin studiul DALI la 38,73 milioane lei și presupune următoarele lucrări: modernizarea a 20.000 de mp de carosabil cu lățime între 3,5 și 7 metri, în funcție de spațiul existent; modernizarea a 19.000 de mp de trotuare cu lățime de cel puțin 1,5 m; modernizarea aleilor în suprafață de 3.100 mp; Revigorarea prin reamenajare a spațiilor verzi în suprafață de aproximativ 42.000 mp; reamenajarea spațiilor pentru parcare, urmând să se creeze aproximativ 1.000 de locuri; reabilitarea rețelelor de apă și canalizare; modernizarea iluminatului public prin instalarea a aproximativ 220 de stâlpi cu corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED, fiind prevăzută și înlocuirea rețelei care le alimentează; amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan aerian.

După obținerea aprobării Consiliului Local, Primăria va demara achiziția pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor, proiectul tehnic fiind deja în lucru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*