Mobilizare generală! CSU Sibiu întâlnește vicecampioana CSM Oradea

BC CSU Sibiu joacă primul meci pe teren străin în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 – ediția 2023/2024 la Oradea. Meciul de miercuri, 4 octombrie, contează pentru etapa a 2-a a campionatului, fiind programat de la ora 19:00 în Oradea Arena.

foto: facebook/CSU Sibiu

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius a avut un start lansat de stagiune. Galben-albaștrii au început sezonul cu două victorii în Cupa României, unde au trecut de CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. Prima etapă de campionat ne-a adus-o în față tot pe CS Vâlcea 1924, într-un joc desfășurat la Sala Transilvania. Echipa vâlceană s-a dovedit o nucă tare în primele trei sferturi ale partidei, dar băieții noștri au găsit cheia victoriei și finalul a fost fără emoții, scor 91-78.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea nu a debutat încă în LNBM. Bihorenii au avut un start mai greoi și au pierdut la 20 de puncte meciul cu U BT Cluj-Napoca. Formația antrenată de Cristian Achim s-a revanșat după 48 de ore când a învins-o pe Dinamo la o diferență de 82 de puncte și a reușit astfel să se califice în Final 8-ul Cupei României.

Suplimentar meciurilor din cupă, CSM CSU Oradea a disputat un joc și în preliminariile Basketball Champions League. Orădenii au pierdut la o posesie meciul cu italienii de la Brindisi, scor 77-74. Kris Richard putea trimite meciul în prelungiri la ultima aruncare, după ce echipa sa a revenit de la un deficit de 11 puncte consemnat la pauză. În tabăra bihoreană a absentat de la acest meci Donatas Tarolis.

Din 2005 și până în prezent, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea au un istoric bogat al confruntărilor directe. Echipa noastră a câștigat 26 de dueluri și s-a văzut învinsă în 42 de rânduri. În sezonul precedent cele două echipe s-au întâlnit în cinci rânduri, de fiecare dată câștigând CSM CSU Oradea. Cel mai echilibrat duel a fost chiar primul, desfășurat în Arena Antonio Alexe, câștigat cu 81-80, după coșul din ultima secundă al lui Tarolis.

Cele două echipe nu s-au schimbat foarte multe față de stagiunea precedentă, păstrând fiecare nucleul de bază. La formația noastră, Adnam, Ivanov, Minchev și Kuti reprezintă noutățile, în timp ce dincolo Gotcher, Pearson și Freeman se numără la nou veniți.

Partida de la Oradea Arena va fi arbitrată de o brigadă formată din alin Faur, Cristian Trofim și Sorin Drugău.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*