Mitichi, creatorul Feeric Fashion, s-a apucat de făcut…brânză

Cunoscutul producător Mitichi Preda, creatorul festivalului Feeric Fashion, s-a apucat de făcut brânză. Primele sortimente produse de el, după ce a maturat telemeaua locală în pivnița casei părintești din Apoldu de Jos se numesc Polda și Poldura. Deocamdată, cantitățile sunt mici, și doar prietenii au privilegiul de a gusta.

foto: Mitichi Preda facebook

Mitichi povestește cum a început încă din pandemie să experimenteze maturarea brânzei locale, telemeaua produsă de păstori din Apoldu de Jos, în pivnița casei în care a copilărit. „În 2020, în timpul pandemiei, am încercat un experiment și am început să învechesc brânza locală numită telemea. Făcută de păstorii locali din satul meu, Apoldu de Jos, situat în sudul Transilvaniei, uneori făcută din lapte de vacă și de obicei din lapte de oaie, „telemeaua” a fost întotdeauna menită să fie o brânză proaspătă consumată imediat ce este produsă. Ei bine, i-am rugat pe ciobani să-mi producă în recipiente rotunjite, am adus-o acasă și apoi i-am rugat pe părinții mei să se ocupe de procesul de îmbătrânire, în pivnița pe care o știam din copilărie”, spune acesta.

foto: Mitichi Preda facebook

Deocamdată a produs două sortimente de brânză maturată cu mucegai, în cantități mici, destinată doar consumului personal și, eventual, pentru prietenii mai norocoși. „De atunci, mă bucur în continuare de rezultate diferite în funcție de perioada de învechire, de rețetă, de momentul anului și este întotdeauna o surpriză minunată. Am numit această brânză POLDA când iese moale, iar dacă continui procesul  devine mai tare, și aceasta este POLDURA. Nu este de vânzare, dar cei mai apropiați mărturisesc că este cu adevărat deosebită și minunată. Așa că asigură-te că mă întâlnești imediat după recoltare și te poți bucura de ea. În 2 luni ar trebui să încerc primele bucăți mici”, conchide Mitichi.

foto: Mitichi Preda facebook

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*