Misiune „specială” a pompierilor din Săliște, împreună cu Animal Life Sibiu: capturarea unui câine cu sârmă încarnată în gât – video

Un cățel care bântuia pe străzile din Săliște cu o sârmă încarnată în gât, care i-a provocat și o infecție urâtă, a fost cu greu capturat de Animal Life Sibiu, care a cerut sprijinul pompierilor din localitate. Câinele a ajuns la veterinar, și în grija asociației.

Cățelul grav rănit, speriat, panicat și cu dureri groaznice nu s-a lăsat prins cu una cu două, așa că Adina, onul de bază al celor de la Animal Life Sibiu, a fost nevoită să ceară ajutorul pompierilor din localitate. Însă, de această dată a finalul a fost unul fericit.

„Adina – cine altcineva- împreună cu Pompierii din Săliște au reușit până la urmă să prindă acest cățel cu o infecție foarte urâtă datorată unei sârme încastrate în gât.

Cățelul a fost eliberat de sârma ce i-a provocat atâta suferința și primește tratament pentru infecție și rana de la gât. Imaginile (si cele mai putin placate) le lasam în comentarii.
Mulțumim inimosilor pompieri din Săliște, multumim oamenilor care au ajutat, doamnei care a semnalat cazul și multumim din nou draga Adina!”, spun reprezentanții Animal Life Sibiu.
 Tot ei povestesc că să întâlnesc des cu astfel de cazuri, când au de-a face cu animale aflate în suferință și care sunt atât de speriate încât sunt foarte greu de capturat pentru a fi duse la veterinar.
„Încercăm să ajutăm acolo unde ne sunt semnalate animale a căror viață este în pericol.
Nu ajungem întotdeauna peste tot!  Uneori cineva a ajuns și a ajutat înaintea noastră , alteori încercăm să cooptăm organizații vecine să ajungă ei, alteori ajungem prea târziu pentru a mai salva viața animalelor, sau pur și simplu trebuie să trăim cu faptul că nu am putut ajuta.
De-a lungul anilor am intervenit de multe ori în cazul animalelor cu funii și lanțuri încastrate în gât, în burtă, în lăbuțe.
Sunt sesizate adesea de oameni pentru că miros îngrozitor sau pentru că lasă urme de sânge și puroi.
Animalele care ajung în starea asta rareori pot fi prinse fără eforturi ieșite din comun: puști cu tranchilizant, tranchilizante orale, plase, capcane și multă inventivitate”, spun cei de la Animal Life Sibiu.
Daca doriti sa ne susțineți activitatea o puteți face donând 2 Euro lunar, cu 2 Euro puteți salva o viață! Trimiteți cuvântul ANIMAL prin sms la 8845

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*