Sibienii Mircea Popa și Ionuț Neacșa, în SEMIFINALE la Mondialul din Emiratele Arabe Unite!

Cu 2 jucători din județ în echipă, România s-a calificat azi în semifinalele Campionatului Mondial de Minifotbal! Căpitanul tricolorilor este sibianul Mircea Popa „Ciucă“ (35 de ani, de la ACS Pro Fotbal), multiplu campion european cu România, legitimat la ACS Păltiniș Rășinari – liderul Ligii a 4-a, din lot făcând parte și medieșeanul Ionuț Neacșa (34 de ani), component al echipei de Liga a 3-a ACS Mediaș, fost și el la ACS Păltiniș Rășinari.

foto: Federația Română de minifotbal

Câștigătoare a grupei și victorioasă în optimi, 7-0 cu Thailanda, România a întâlnit în sferturi naționala gazdă a competiției, Emiratele Arabe Unite. A învins cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză, prin Andrei Șumălan (min. 2) și Andrei Balea (min. 19)

Portarul Ionuț Neacșa și căpitanul Mircea Popa „Ciucă“ sunt jucători de bază în naționala de minifotbal (foto: Federația Română de minifotbal)

Este a treia calificare a „tricolorilor“ în semifinalele unui Campionat Mondial, din cele 4 participări, precedentele fiind realizate în SUA (2015) şi Australia (2019). Pentru un loc în marea finală, România se va duela mâine, de la ora 17, cu Ungaria, care a învins Slovacia, în această seară, scor 1-0.

„Un gol rapid marcat de atacantul nostru, Șumălan, din pasa lui Balogh și unul venit cu 6 minute înainte de pauză, de la Balea, din pasa lui Covaci, au fost suficiente pentru o victorie a echipei noastre în sferturile de finală contra țării gazdă. Meciul a fost controlat per total de „tricolorii” noștri care rareori au fost puși în pericol de atacurile adversarilor.“, a transmis Federația Română de minifotbal.

Sibianul Mircea Popa este cel mai galonat jucător al „tricolorilor“ la minifotbal (Foto: Federația Română de minifotbal (Foto: Federația Română de minifotbal)

De 6 ori campioană europeană (2010 – 2015), România atacă titlul mondial, singurul trofeul major care lipseşte din vitrina naţionalei. „Dragii noștri suporteri, vă așteptăm, ca de obicei, să fiți alături de băieții noștri și să le țineți pumnii din fața televizoarelor. De asemenea, contăm pe suportul de neprețuit al celor care au făcut deplasarea cu noi la Ras al Khaimah și ale căror voci însuflețesc atmosfera de pe stadion“, îndeamnă reprezentanții Federației Române de minifotbal.

Deținătoarea trofeului este echipa națională a Mexicului, care a învins România în semifinale, după prelungiri (2-1) la turneul din urmă cu 4 ani din Australia și care s-a impus apoi clar, 4-0, în finala cu Brazilia.
În cealaltă semifinală, se vor întâlni Kazahstan (3-3 / 3-2 cu Cehia) și Azerbaidjan (3-1 cu Bulgaria).
Toate jocurile echipei noastre naționale de la WMF World Cup sunt transmise în direct de postul național de televiziune Digisport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*