Mircea Geoană, în vizită la AFT Sibiu

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu  a primit vineri, 30 iunie, vizita Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Foto: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu
Delegația a fost întâmpinată de comandantul și rectorul academiei, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.
La activitate au participat, alături de distinsul oaspete, gl.mr. Dragoș-Dumitru Iacob, comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est, gl.bg. Daniel Pop, șeful Direcției Instruire și Doctrină din cadrul Statului Major al Apărării și Dragoș Manea, șeful de cabinet al Secretarului General NATO.
În cadrul întâlnirii cu membrii comunității noastre academice, domnul Mircea Geoană a apreciat procesul didactic și activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, afirmând că „a investi în armată, în cariera militară, în dotarea materială, reprezintă mai mult decât o cerință de securitate națională sau de obligație față de NATO” și faptul că „nu există țară de succes în istoria umanității care să nu fi avut un sistem de educație performant”.
La finalul vizitei, Secretarul General Adjunct al NATO a notat în Cartea de Onoare a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu: „O imensă bucurie să vizitez această instituție de elită a Armatei Române și a Alianței noastre. Condiții excelente, profesori dedicați, tineri pe care Patria și NATO se vor putea baza acum și în viitor”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*