Minivacanță de coșmar în județul nostru. Polițiștii au prins zeci de șoferi beți

În minivacanță, polițiștii sibieni au avut 72 de acțiuni punctuale, polițiștii intervenind la 445 de evenimente, dintre care 315 sesizate prin apel 112. Au fost constatate 76 de infracțiuni și au fost date 1.357 de amenzi în valoare de peste 495.000 de lei. Polițiștii au fost chemați la 49 de cazuri de violență domestică, cu această ocazie fiind emise 5 ordine de protecție provizorii.

FOTO: arhivă

Pe linie rutieră, polițiștii sibieni au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației, au reținut 110 permise de conducere, au retras 65 de certificate de înmatriculare și au aplicat 1.123 de sancțiuni contravenționale în valoare de 370.000 de lei.

Cele mai multe infracțiuni constatate la regimul rutier au fost cele de conducere sub influența alcoolului. Totodată, un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Exemple semnificative:

La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Ocna Sibiului, cercetat penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier. Pe 5 mai, în jurul orei 18.45, în timp ce conducea o motocicletă pe DJ 105F, Valea Avrigului, bărbatul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată sau înregistrată.

În consecință, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, față de persoana în cauză fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Alte infracțiuni la regimul rutier

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 22.00, pe strada Principală din Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 49 de ani. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul secției de poliție amintite, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 20.00, pe DJ 106, Ruja – Agnita, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Ruja. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza celor constatate, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 4 mai a.c., în jurul orei 04.00, în localitatea Poplaca, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 01.30, în localitatea Cristian, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 34 de ani, testarea alcoolscopică a șoferului indicând un rezultat de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*