Ministrul Trif, în localitățile sibiene afectate de inundații

Ministrul Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, și consilierii județeni ai PSD  au mers în judeţul Sibiu, în mai multe zone afectate de inundaţii, printre care Ocna Sibiului, Cristian, Orlat și Săcel.

Trif a ținut să felicite autoritățile locale pentru gestionarea situației.

”Guvernul a fost preocupat din prima clipă de soarta acestor oameni. Zilele trecute au fost aici ministrul Apelor, Ioan Deneș, și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat. De altfel, în toate zonele afectate din țară au fost colegii mei, membri ai guvernului, pentru a interveni cât mai rapid cu putință acolo unde a fost nevoie. Felicit autorităţile pentru modul în care au gestionat situaţia grea, în special pe doamna prefect a judeţului Sibiu, Adela Muntean. Mulțumesc, de asemenea, şi inspectorului-șef al ISU, Cosmin Balcu, şi tuturor lucrătorilor care au ajutat și au ferit populaţia din calea apelor. Ieri, am fost delegat de premierul României să merg în județul Harghita unde și acolo autoritățile au gestionat corect situația cauzată de fenomenele meteo extreme, dar nu puteam să nu vin și la Sibiu. Vreau să îi asigur pe sibieni că autoritățile își fac treaba, iar lucrătorii ISU sunt pregătiți să intervină în orice clipă, în caz de nevoie”, a declarat ministrul Bogdan Trif.

De asemenea, ministrul a inspectat, împreună cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, barajul Gura Râului, un obiectiv important pentru siguranța oamenilor din zonă, și a declarat că autoritățile au acționat prompt, iar situația este ținută sub control.

Aseară, după vizita în teren, la Gura Râului, Cristian și Săcel au continuat să cadă ploi abundente, fiind inundate gospodăriile oamenilor. Afectat a fost și drumul județean Sibiu – Păltiniș, care la această oră este din nou circulabil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*