Ministrul Sănătății vrea să renunțe la tichetele de masă pentru vaccinați: „Nu mai produc efecte”

Tichetele de masă oferite celor care se vaccinează ar putea să nu mai fie acordate, conform unor declarații făcute de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că ia în calcul eliminarea tichetelor de masă oferite persoanelor care se vaccinează cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și AstraZeneca.

Cei care se imunizează până la finalul lunii decembrie vor mai beneficia de tichetele de masă, dar  acest beneficiu ar putea să nu mai fie prelungit.

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, pentru HotNews.ro.

Tichetele de masă oferite vaccinaților au fost introduse în mandatul Ioanei Mihăilă, ministrul propus de USR.  Conform legii inițiale, tichetele trebuiau ridicate în 60 de zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, dar acest termen a fost prelungit până la 6 luni din cauza întârzierilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*