Ministrul Sănătății a semnat contractul de finanțare pentru pavilionul politraumă din cadrul Spitalului Militar Sibiu

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, împreună cu Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, au semnat, astăzi, contractele de finanțare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR. Printre acestea se numără și pavilionul politraumă din cadrul Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Foto: Spitalul Militar Sibiu

Semnarea contractelor s-a desfășurat astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), în prezența reprezentanților spitalelor și ai autorităților locale.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a semnat pentru Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești – pavilion politraumă, Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova – pavilion politraumă și Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Brașov – pavilion politraumă.

”Se vor construi pavilioane politraumă noi la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar din Craiova unde valoarea investiţiei se ridică 52 milioane de lei între care 2,6 milioane fiind cofinanţare de la bugetul de stat, la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu avem o investiţie de 97 milioane de lei din care cofinanţare naţională este aproape 5 milioane de lei şi la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov unde vor fi alocate 135 de milioane de lei cu o finanţare de 7,6 milioane de lei. Toate aceste investiţii vor asigura servicii medicale la cele mai înalte standarde militarilor şi civililor care activează în Ministerul Apărării Naţionale, rezerviştilor Armatei Române, militarilor aliaţi (…), precum şi foarte important pacienţilor civili”, a declarat ministrul Tîlvăr, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul Sănătății a semnat împreună cu reprezentanții spitalelor și autoritățile locale pentru Centrul de diagnostic și tratament al Tuberculozei Zerlendi, București – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Construire Centru de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”,  Policlinică municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou și Construire corp nou – Departament sănătatea mamei și copilului – Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*