Milioane pe apa Sâmbetei

În câteva ore, inundațiile de la începutul acestei săptămâni au provocat pagube de peste 5 milioane de lei.

Întrunit în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Adela Muntean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, ieri, patru hotărâri privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din 23-24 iulie, în județul Sibiu.

Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torențiale, scurgeri de pe versanți, alunecări de teren la căile de comunicații din județ a fost stabilită de Comisia de constatare și evaluare la 5.235.000 de lei. Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința CJSU, această sumă se împarte astfel:

– 5.100.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea tronsoanelor avariate de pe cinci drumuri județene: DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, DJ 106 E (Transalpina), Cristian – Orlat – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina, DJ 106 J Gura Râului – Orlat, DJ 104 G Săcădate – Nucet – Cornățel și DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian

– 85.000 de lei către comuna Bazna, pentru refacerea a 6 km de drum forestier și a unui pod situat în intravilanul satului Velț

– 50.000 de lei către comuna Târnava, pentru intervenții la sediul Primăriei, șanțuri și rigole intravilane și două fântâni publice.

O altă hotărâre vizează refacerea digului la acumularea permanentă Valea Rorii, din comuna Bazna, care este proprietatea SNGN Romgaz – Sucursala Mediaș. Potrivit estimării inițiale, suma necesară este de 500.000 de lei. Lucrările trebuie executate în regim de urgență și vor fi suportate de SNGN Romgaz, din fonduri proprii.

Hotărârile vor fi înaintate Guvernului, pentru alocarea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*