Milioane de pensionari nu vor încasa pensia la timp în luna mai. Care este motivul?

Pentru 2.5 milioane de pensionari, începutul lunii mai nu vine cu vești bune.

foto: pixabay.com

Pentru 2.5 milioane de pensionari, care primesc banii de la poștaș, începutul lunii mai nu vine cu vești bune, în condițiile în care pensia nu va intra la timp.

Mai exact, pensia va veni cu 6 zile întârziere, din cauza că primele zile ale lunii viitoare coincid cu vacanța de 1 mai, dar și cu Paștele, scrie newsweek.ro. citat de Monitorul de Cluj.

Poștașii sunt angajați la stat, iar bugetarii au nu mai puțin de 6 zile libere, până în data de 7 mai. Astfel că pensiile nu vor fi livrate începând cu 2 mai, ci cu data de 7 sau 8 mai.

Șeful Casei de Pensii a avertizat că, într-adevăr, pensiile se vor da cu întârziere în luna mai. El a susținut că poștașii ar putea lucra pe 2 mai, dar planurile lui au fost zădărnicite de către guvern, care a decis să ofere liber și pe data de 2 mai.

În România sunt 5.000.000 de pensionari. Jumătate dintre ei au optat să primească banii prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, începând cu data de 2. Cealaltă jumătate dintre pensionari primesc pensiile pe card între 12 și 14 ale fiecărei luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*