Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: „Practica incorectă și ilegală a distribuitorilor de carburant trebuie să fie pedepsită”

Ministerul Economiei a constituit, la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția a Consumatorilor, echipe mixte de control pentru a verifica modul în care a fost comercializat combustibilul dar și creșterea artificială, extrem de rapidă a prețurilor.

„Nu există justificare logică pentru creșterea rapidă a prețurilor atât la sortimentele de benzină, cât și la cele de motorină pe care am văzut-o începând de aseară. Așa că toate aceste practici trebuie să fie investigate și pedepsite, acolo unde este cazul”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Mihai Macaveiu: „Conform legislației pentru protecția consumatorilor aflată în vigoare, operatorii economici sunt obligați să presteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora.

Valul nejustificat de scumpiri trebuie să înceteze iar toți cei care au profitat de pe urma acestuia să fie trași la răspundere. Sunt convins că toți colegii mei vor depune toate eforturile pentru a-i descoperi pe toți cei vinovați de această criză creată artificial. Ulterior, toți trebuie să fie sancționați substanțial pentru a întelege că România nu permite astfel de practici”, a declarant Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Alături de echipele de control ale ANPC participă la aceste acțiuni și reprezentanți ai Consiliului Concurenței dar și echipe ANAF”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*