La sediul Guvernului, a avut loc, ieri, o întâlnire între membri ai executivului și reprezentanți ai Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est în care s-a discutat despre oportunitățile de investiții în România.

“Sunt încrezător că România va găzdui în curând capacități noi de producție care vor duce la creșterea nivelului de trai dar, în același timp, vor face ca în țara noastră să fie produsă valoare adăugată, nu doar să exportăm materie primă”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Întâlnirea a continuat, mai apoi, la sediul Ministerului Economiei, alături de ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru a evidenția fiecare sector economic unde pot avea loc parteneriate concrete.

“Țara noastră are toate atuurile pentru a atrage noi investiții. Există un interes mărit în ceea ce privește alegerea țării noastre pentru investiții, mai ales având în vedere că foarte multe companii trebuie să își relocheze producția în România din cauza conflictului din Ucraina. Sigur că acest lucru trebuie făcut cu o coerență, iar cei care vor să creeze noi locuri de muncă să găsească în statul român un partener de încredere”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Astfel de întâlniri vor avea loc și în perioada următoare la sediul Ministerului Economiei, pentru a stimula investițiile străine în România.