Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: Industria națională de apărare poate performa cu ajutorul partenerilor din industria mondială (CP)

„Creșterea numărului locurilor de muncă, modernizarea liniilor de producție și creșterea capacității de fabricare sunt doar câteva din țelurile ce trebuie avute constant în vedere când discutăm despre industria națională de apărare. Toate eforturile trebuie să fie concentrate pe revitalizarea acestei industrii”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Acțiunile Ministerului Economiei în acest domeniu țin cont de provocările tehnice actuale pentru ca industria de apărare națională să devină atractivă pentru partenerii mondiali din acest sector iar în țara noastră să fie produse cât mai multe echipamente militare.

Un astfel de parteneriat a fost semnat în cadrul evenimentului Black Sea Defence Aerospace, BSDA. Concret, a fost semnată o scrisoare de intenție adresată Ministerului Economiei de către Lockheed Martin, producător mondial de echipamente militare.

„Prin intermediul contractelor industria națională de apărare poate performa. Transferul de know-how dar și eficientizarea liniilor de producție sunt esențiale pentru creșterea atractivității pentru capacitățile noastre de producție”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*