Micii brutari

Atelierul lui Moș Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite atracții pentru cei mici de la Târgul de Crăciun, unde peste 1.000 de copii au participat până acum la atelierul de brutărie.

brutar PanalimPotrivit organizatorilor, atelierul de brutărie a fost prima temă de creație, activitatea fiind pusă în practică de specialiștii de la producătorul de panificație Panalim. În cadrul celor 10 zile de atelier, copiii au prelucrat 306 kg de făină și au modelat aluatul în diverse forme, pe care l-au copt în cuptorul special amplasat în atelier.

Își dezvoltă creativitatea

Următoarele trei teme sunt: „Atelierul de Biscuiți“ (până în 6 decembrie), unde, cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic; „Atelier Pixel Art“ (7 – 13 decembrie), când micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași.  Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției; „Atelierul de Lumânări“ (14 – 20 decembrie) – printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.

Căsuța cea mai vizitată

Furnizorul de materiale de construcții UNIMAT este sponsorul Atelierului lui Moș Crăciun, cu ajutorul acestuia fiind realizată construcția de anul acesta – o căsuță din lemn, de culoare roșie cu geamuri albe, inspirată din povești. Acest nou aspect contribuie în mod semnificativ la succesul acestui proiect și a fost apreciat de nenumărați vizitatori, mulți dintre aceștia făcându-și poze în fața căsuței.

Eveniment de tradiție

Atelierul lui Moș Crăciun este un proiect din cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events for Tourism.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*