Metoda „Accidentul”, încă două victime la Sibiu

În ultimele 48 de ore, două vârstnice sibience au căzut victime ale acestei infracțiuni, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de 70.400 de lei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au declanșat anchete penale care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune  și, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, desfășoară activități specifice în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință.

Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

„Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*