Messe Solennelle va răsuna sâmbătă în Biserica Evanghelică din Sibiu

Sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 19.00, Corul Bach din Sibiu va interpreta Messe Solennelle op. 16 a lui Louis Vierne în cadrul seriei de concerte „Muzică în Biserica Evanghelică cu Corul Bach”, proiect cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu, prin programul Agenda Culturală 2024.

foto: Parohia Evanghelica Sibiu

Compozitorul, Louis Vierne (1870-1937), a fost un organist și compozitor francez, cunoscut mai ales pentru activitatea sa la Catedrala Notre-Dame din Paris, din 1900 până la moartea sa în 1937. A fost elevul lui César Franck și Charles-Marie Widor, ceea ce a influențat stilul său compozițional. Este cunoscut pentru numeroasele sale lucrări pentru orgă, inclusiv cele șase simfonii pentru orgă, dar și pentru alte lucrări corale și orchestrale.

Messe Solennelle op. 16 a lui Louis Vierne este o lucrare notabilă în repertoriul muzicii sacre franceze din perioada târzie a romantismului și rămâne una dintre cele mai interpretate și respectate lucrări ale lui Louis Vierne, reflectând atât măiestria sa ca organist, cât și profundul său simț religios și artistic. La momentul premierii, lucrarea a fost bine primită și a contribuit la consolidarea reputației lui Vierne ca unul dintre cei mai importanți compozitori de muzică sacră din Franța.

Corul Bach se contopește cu orga, transformându-se într-o orchestră grandioasă, creând împreună o experiență sonoră puternică în Catedrala Evanghelica din Piata Huet.

În cadrul concertului, vor fi interpretate lucrări pentru orgă, inclusiv piese pentru una și două orgi, de către Brita Falch Leutert și Jürg Leutert. Concertul va fi marcat de mezzosoprana Elisa Gunesch, care va interpreta un cântec dedicat lui Théodore Dubois completând și îmbogățind perfect contextul tematic și muzical al serii. Brita Falch Leutert, organista Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu, va acompania concertul la orga Sauer, care redă cu fidelitate fiecare nuanță muzicală.

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru adulţi pentru concertele care vor avea loc în zilele de sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*