Mesajul unei asistente către Consiliul Județean, legat de spațiul de cazare

Pentru susținerea personalului medico-sanitar din sistemul public aflat în linia întâi în lupta cu pandemia, Consiliul Județean Sibiu asigură cazare și masă, astfel încât medicii, asistentele și infirmierele să nu fie nevoiți să-și expună familiile riscului de îmbolnăvire.

De această susținere beneficiază din partea Consiliului Județean Sibiu atât personalul din Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu, cât și cel de la Serviciul de Ambulanță.

Un mesaj primit ieri de la o asistentă medicală de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu confirmă că era nevoie de o astfel de măsură: „Vă mulțumim. Ne simțim ca și când am fi într-o mică vacanță după o săptămână foarte grea”.

„Facem asta pentru personalul medico-sanitar care are nevoie să-și încarce bateriile în perioada de repaus după muncă, fără grija că-și pot infecta familiile. Este desigur opțiunea fiecăruia dintre ei, dar acest serviciu este un minim pe care trebuie să-l oferim pentru oamenii care ne ajută să traversăm pandemia și nu pot sta acasă. M-am asigurat personal că primesc servicii de calitate”, declară Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Angajații Consiliului Județean au identificat în total 53 de unități de cazare în acest scop, 7 dintre acestea fiind aprobate, conform procedurii, prin Hotărârea Prefectului Județului Sibiu nr. 18/04.04.2020. Contractarea unităților se face însă doar în funcție de numărul de solicitări din partea unităților medicale.

În acest moment, Consiliul Județean Sibiu are 5 contracte încheiate pentru cazarea personalului medical, dintre care 3 contracte cu unități care oferă servicii de cazare cu titlu de sponsorizare și 2 cu locații care oferă servicii contra-cost. Capacitatea de cazare contractată în aceste unități este de 56 de locuri, 54 dintre ele fiind utilizate în acest moment.

Vă prezentăm mai jos locațiile care oferă cazare gratuită, numele societăților comerciale care le dețin și numărul de locuri oferit de fiecare:
Bach Apartments (SC Retezat S.A) – 22 locuri
Square Residance (AIS Logistics Sib Srl) – 7 locuri
Hotel Class (SC Metro Oil) – 10 locuri

Locațiile contractate cu plată de Consiliul Județean, la un tarif de 280 lei de persoană pe zi sunt următoarele:
Rabbit Hole (Center Host Sib Srl) – 11 persoane
Lumiere House (PFA Grigore N. Nicolae) – 6 persoane

Tariful este stabilit conform prevederilor art. 2 din HG 201/2020, cu modificările si completările ulterioare, și include 3 mese/zi și apa, la o valoare maximă de 60 lei/zi, precum și dezinfecția, la un tarif de 10 lei/zi.

Servirea mesei și dezinfecția este asigurată și de unitățile care oferă gratuitate la cazare. În plus, fiecare dintre aceste 5 unități beneficiază de 50 lei/zi de persoană din partea autorităților pentru serviciile de curățenie și produse de igienă personală. Plata se face din fonduri guvernamentale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Pentru a gestiona această nouă atribuție asumată de Consiliul Județean Sibiu a fost organizată o echipă coordonată de administratorul public Florin Neag și directorul Sălii Transilvania Adrian Bibu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*