Mesajul senatorului PNL Nicolae Neagu cu privire la pachetul de masuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea (CP)

Pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul Ciolacu și-a angajat ieri răspunderea în plenul Parlamentului conține măsurile discutate și vehement mediatizate în spațiul public. Acest pachet de măsuri fiscal-bugetare vizează câteva mari misiuni:

Una dintre acestea este reducerea deficitul bugetar în creștere, care generează costuri tot mai mari pentru noi toți și riscul suspendării fondurilor europene.

O altă misiune a acestui pachet de măsuri este cea a mai bunei organizări fiscale, dezvoltând astfel premisele pentru o optimizare în perspectivă a sistemului fiscal din România.

O misiune la fel de importantă este mesajul pe care îl transmite România către organismele financiare internaționale că avem voința politică să ținem sub control deficitul bugetar.

Partidul Național Liberal a susținut acest pachet pentru a reuși echilibrarea deficitul bugetar și pentru a crea premisele unei dezvoltări susținute în continuare a țării.

PNL a insistat vehement ca această echilibrare bugetară să nu se facă exclusiv pe baza sectorului privat și a mediului de afaceri.

Constant am insistat și am afirmat că este necesar ca statul să-și reducă din cheltuieli, în paralel cu înăsprirea sancțiunilor pentru evaziune fiscală.

Nu este echitabil ca unii agenți economici să-și plătească contribuțiile la stat, iar alții, nu. După cum nu ar fi fost echitabil ca mediul de afaceri să se confrunte cu noi măsuri fiscale, iar statul să nu opereze nicio schimbare în structura sa de cheltuieli.

Poziția principială a Partidului Național Liberal a fost acceptată la nivelul Coaliției, fapt care a a determinat o formulă mult mai puțin dură cu mediul de afaceri. Prin dialog și negociere, Partidul Național Liberal a reușit să evite măsuri fiscale mult mai dure cu mediul de afaceri.

PNL este și va rămâne un susținător categoric al sistemului de pensii private. Mai mult, PNL a susținut și promovat întotdeauna necesitatea pilonului II și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent.

Abordarea USR de a ataca la CCR pachetului de măsuri fiscal bugetare nu este corectă. USR omite în acest moment să comunice oamenilor faptul că, România nu are altă opțiune și oricine s-ar afla astăzi la guvernare ar fi obligat să adopte măsuri pentru reducerea deficitului bugetar. Pe de altă parte, ultimul lucru de care are nevoie România este o criză politică sau blocarea măsurilor prin care ne angajăm să depășim momentul dificil prin care trecem.

Din păcate, USR-ul se comportă în continuare fără să înțeleagă că politica nu înseamnă doar acțiuni de imagine, ci și asumarea unor decizii responsabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*