Mesajul Primarului Astrid Fodor cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției Române din 1989

La 22 decembrie se împlinesc 34 de ani de la victoria Revoluției Române, revoluție în cadrul căreia Sibiul a avut un rol deosebit de important.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

La 34 de ani de la evenimentele de atunci, Astrid Fodor, primarul Sibiului a transmis următorul mesaj:

„De 34 de ani România este un stat democratic. Revoluția din ’89 ne-a redat nouă, românilor, libertatea. A fost momentul când noi, ca popor, eliberați de regimul care ne-a încorsetat atâta timp, am început să respirăm din nou, în voie. Acesta a fost și momentul în care România, ca stat, s-a redeschis către lume și de atunci țara noastră a făcut pași mari și importanți în acest sens, printre care intrarea în NATO și în Uniunea Europeană, stând astăzi alături de alte state democratice din lume, cu drepturi egale și cu demnitate.

Deși astăzi ni se par drepturi și libertăți de la sine înțelese, acestea au fost câștigate cu greu și cu sacrificiul celor care au ieșit atunci în stradă și au strigat „Vrem libertate!”. Chiar dacă timpul trece peste acele zile de sfârșit de decembrie 1989, ceea ce trebuie să ne rămână în minte este impulsul care i-a scos atunci în stradă pe eroii Revoluției – dorința de libertate. În același timp, trebuie să păstrăm conștiința responsabilității pe care o avem de a uza de această libertate cu corectitudine și simț civic, cu respect pentru ceilalți. Această responsabilitate trebuie să o transmitem și generațiilor următoare care nu au trăit acele zile și nu cunosc decât din cărțile de istorie apăsarea lipsei de libertate dinainte de ’89 și eliberarea prețioasă și scumpă obținută cu jertfa celor care au căzut în acele zile.

Veșnică odihnă eroilor Revoluției din decembrie 1989!”

Astrid Cora Fodor

Primarul Municipiului Sibiu”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*