Mesajul Prefectului Mircea Dorin Crețu cu ocazia Zilei Poliției

Cu o istorie bogată și îndelungată, ce își are începutul în anul 1822, când a fost creată Poliția Bucureștilor, sub domnia lui Alexandru Ipsilanti, celebrăm azi 201 ani de la atestarea documentară a Poliției Române, moment ce marchează și începutul dezvoltării unei structuri polițienești organizate în România.

În anii ce au urmat, poliția a fost organizată și în alte orașe importante ale țării, iar în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, aceasta a fost unificată la nivel național, sub numele de Poliția Română.

De-a lungul timpului, Poliția Română a evoluat și s-a modernizat continuu, adaptându-se la noile provocări și schimbări sociale. Astăzi, instituția este responsabilă pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea infracționalității, protecția vieții și proprietății cetățenilor, precum și pentru îndeplinirea altor atribuții prevăzute de lege.

În această zi specială, ne amintim cu respect și admirație de toți cei care fac parte din această instituție, care își dedică viața pentru a proteja și servi comunitatea. Ziua Poliției Române este o ocazie de a celebra și aprecia acești oameni care își asumă riscuri și sacrificii pentru a ne asigura un trai liniștit și sigur.

Cu această ocazie, transmit tuturor polițiștilor români, indiferent de rang sau funcție, sincere felicitări și urări de bine, mulțumindu-le pentru munca și dedicația lor în slujba societății.

La mulți ani, Poliția Română!

Prefect,

Mircea Dorin Crețu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*