Mesajul Comandantului Garnizoanei Sibiu pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României

1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna momentul hotărâtor în istoria neamului nostru ca simbolul unităţii naţionale, al reconcilierii şi slăvirii eroilor care s-au jertfit pe altarul patriei.

Foto: Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu

Astăzi, ca şi la 1918, Armata României este un factor de stabilitate important al statului român. Misiunea ei a rămas neschimbată: apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale, a unităţii şi democraţiei constituţionale a României.

Acum, mai mult ca oricând, avem datoria de onoare să păstrăm vie memoria faptelor de arme ale înaintaşilor care au scris, cu sângele propriu, filele istoriei naţiunii noastre. Timpul este tot mai necruțător, în prezent mai sunt în viaţă puțin peste 1.000 de veterani de război, față de cei aproximativ 1.700, câți erau anul trecut. Să-i onorăm și să-i celebrăm pe cei rămași printre noi. Ei ne-au insuflat dragostea de patrie și spiritul de sacrificiu. Ei sunt imaginea bunicilor și străbunicilor noștri care și-au îndeplinit misiunea sacră pe câmpul de luptă.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în numele tuturor militarilor din garnizoana Sibiu, adresez comunității sibiene cele mai calde urări de sănătate, împliniri personale și profesionale şi bucurii alături de cei dragi!

La mulți ani, România! 

La mulți ani, Români!

 

Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă BÂRSAN, Comandantul Garnizoanei Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*