Mesaj emoționant pentru salvatorii români de la fratele unui bărbat scos de sub dărâmături, în Turcia: „Vă sunt dator toată viața”

Fratele unui bărbat scos de sub dărâmături în Turcia a transmis un mesaj emoționant salvatorilor români care l-au susținut pe durata căutărilor.

Foto: captură ecran video

Dispeceratul pentru Situații de Urgență (DSU) a publicat , sâmbătă, un mesaj primit din partea celor salvați de urmările cutremurelor din Turcia de către echipa de sprijin din România.

Un bărbat a trimis un mesaj emoționant salvatorilor români trimiși în zona cutremurelor devastatoare după ce aceștia i-au salvat fratele și cumnata, reușind să-i scoată în viață de sub dărâmături.

„Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soția sa de echipa României. Vă mulțumesc din toată inima pentru că ați răspuns rugăminților mele și pentru că mi-ați salvat fratele și soția. Ați fost puternici și ați tratat situația foarte profesional. Aș dori să-i mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. A fost foarte răbdător cu mine și m-a ținut la curent cu toate actualizările și detaliile și m-a îmbrățișat când s-a finalizat salvarea fratelui meu și a soției sale. A fost profund îndurerat și trist pentru pierderea copilului. Vă mulțumesc și vă mulțumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viața”, a transmis bărbatul, citat de DSU.

Bărbatul cu „cască roșie” este ofițerul de presă în această misiune de sprijin în Turcia, locotenentul Bogdan Toma.

„Bărbatul cu «cască roșie» despre care se amintește este colegul nostru din DSU, ofițer de presă în această misiune de sprijin în Turcia, locotenent Bogdan Toma.

Luând legătura cu al nostru coleg Bogdan, pentru a afla mai multe informații legate de acest caz, povestea a devenit și mai emoționantă. În prima zi de misiune, când salvatorii români au reușit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu una dintre victimele acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă.

Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu țara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Și asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociație, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea și salvarea copiilor vulnerabili, prin acțiuni umanitare. Este o lecție profundă de viață, din care cu toții avem ceva de învățat”, a încheiat DSU.

Foto: Facebook DSU

Bilanțul cutremurului din Turcia a ajuns la peste 24.000 de morți

Cutremurele de luni din Turcia şi Siria s-au soldat cu peste 24.000 de morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu, pe măsură ce tot mai puţine victime sunt găsite în viaţă sub dărâmături, transmite sâmbătă dpa.

Doar în Turcia, cel puţin 20.665 de oameni au fost ucişi şi 80.088 au fost răniţi în cele două cutremure puternice care au lovit regiunea luni, potrivit noilor cifre date publicităţii sâmbătă dimineaţa. În Siria vecină, unde ajutorul internaţional ajunge greu, ultimul bilanţ indică 3.553 de morţi şi 5.276 de răniţi.

Bilanţul total în ambele ţări se ridică la 24.218 de morţi, potrivit dpa. Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor din Turcia, AFAD, a transmis că peste 90.000 de oameni au fost evacuaţi din regiunea afectată de cutremure care cuprinde 10 provincii turce. Peste 166.000 de voluntari şi echipe de salvare iau parte la operaţiuni, printre care se numără şi peste 8.000 de specialişti străini.

Postul public de televiziune TRT a relatat că echipele de salvare au scos un bărbat în viaţă dintre ruine la 125 de ore după cutremure, în cartierul Cebrail, din Antakya. Cel puţin patru oameni au fost scoşi cu viaţă vineri noapte din clădirile prăbuşite, în oraşul sirian Jableh, potrivit Semilunii Roşii siriene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*