Membri ai Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în dialog cu fermierii sibieni (P)

Europarlamentarul Daniel Buda, după o vizită de trei zile la Sibiu, împreună cu o delegație a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European: ”Ceea ce am găsit aici îmi dă curaj pentru a lupta mai departe pentru a reprezenta interesele fermierilor”.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL-PPE), vicepreședintele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în vizită de lucru în județul Sibiu

Europarlamentarul Daniel Buda s-a aflat, preț de trei zile, împreună cu o delegație a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, al cărei vicepreședinte este, într-o vizită de lucru în județul Sibiu.

Delegația, condusă de Norbert Lins, președintele Comisiei din cadrul Parlamentului European, a vizitat mai multe ferme de oi și vaci, ferme  pomicole dar și o fabrică de lapte și mai multe unități de procesare.

„Pot să vă spun că noi, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, suntem foarte activi, încercând să-i ajutăm pe agricultorii din Uniunea Europeană, și mai ales pe agricultorii din România să depășeașcă aceste perturbări ale pieței. Sunt câteva propuneri care au fost făcute și am avut impreisia că sunt foarte apreciate de către sector”, a declarat Norbert Lins, făcând referire la problemele cauzate de conflictul din Ucraina.

Norbert Lins, președintele Comisiei de Agricultură, din cadrul Parlamentului European

”Realitatea din teren mi-a impus să vin aici, în Sibiu, și le mulțumesc foarte mult colegilor implicați în organizarea acestor dezbateri împreună cu colegii europarlamentari, pentru că, să știți, prin ceea ce s-a discutat în aceste zile la Sibiu s-au pus bazele a unui regulament care să permită mai departe fermierilor din România, a celor din Sibiu, să poată să facă transportul de animale vii către țările terțe. În același timp, am avut discuții cu tinerii fermieri, care ne-au spus care sunt provocările pentru ei: uneori, fondurile europene sunt greu accesibile,  ceea ce, pentru mine, sigur, este o preocupare, deoarece noi cei din Parlamentul European lucrăm pentru a trimite fonduri europene în România, dar, în același timp, este foarte important ca aceste fonduri să fie accesibile și către fermieri.”, a explicat europarlamentarul Daniel Buda.

Totodată, el s-a arătat încântat de discuțiile avute cu fermierii sibieni și de fermele pe care le-a vizitat.

”Ceea ce am găsit aici îmi dă speranța, și în același timp îmi dă curaj pentru a lupta mai departe pentru a reprezenta interesele fiermierilor. Le-am explicat fermierilor că noi suntem acolo, în Parlamentul European, partenerii lor. După discuțiile din aceste zile de la Sibiu le pot spune că noi, suntem, în Parlamentul European, frații lor, pentru că ne vom bate pentru apărarea acestei familii mari a agricultorilor, atât de la nivel națioal cât și de la nivel European. Putem trăi fără multe lucruri, dar nu putem trăi fără mâncare. De aceea securitatea alimentară trebuie să fie garantată la nivel European”, a conchis Daniel Buda.

Foto/video: Mesagerul de Sibiu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*