Medieșeanca Alexandra Hudea, încă două titluri naționale!

Medieșeanca Alexandra Hudea, cea mai valoroasă sportivă a județului, a fost cea mai rapidă, astăzi, în proba de 3000 de metri plat la etapa finală a Campionatelor Naționale indoor rezervate juniorilor sub 20 de ani, cucerind un nou titlu național. Ieri, a terminat pe 2 la 1500 metri, luând medalia de argint. CSȘ Șoimii Sibiu a avut în competiție doi sportivi, Adrian Ștefan Robescu reușind să cucerească bronzul la săritura în înălțime!

foto: facebook

În perioada 4-5 martie Sala Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu din București a găzduit etapa finală a Campionatelor Naționale indoor rezervate juniorilor sub 20 de ani.

Două dintre medieșencele care au devenit certitudini in ultimii ani și care n-aveau cum să lipsească au fost Alexandra Hudea și Iulia Mărginean. Cele două atlete pregătite de antrenorii Vasile Ibășfălean și Vasile Herman au luat startul in finalele de 1500 de metri și de 3000 de metri, iar rezultatele nu au intârziat să apară.

Sâmbătă 4 martie Alexandra Hudea a devenit vicecampioană națională la 1500 de metri după ce a incheiat proba cu timpul de 4 minute, 32 de secunde și 88 de sutimi. Iulia Mărginean s-a clasat pe poziția a patra după ce a parcurs cei 1500 de metri in 4 minute, 46 de secunde și 14 sutimi.

O zi mai târziu s-a desfășurat finala de 3000 de metri. La capătul unei curse bine gândite tactic, Alexandra Hudea și-a adjudecat titlul de campioană națională la juniori, cu timpul de 9 minute, 49 de secunde și 81 sutimi.

Le felicităm pe sportivele noastre pentru rezultatele lor și pentru faptul că asociem numele lor cu performanța în domeniul atletismului, și le dorim mult succes la următoarele competiții in aer liber.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

La aceeași competiție, Ciprian Bogdan Varga, de la CSȘ Mediaș, și-a îmbunătățit timpul la 3000 metri plat masculin, față de luna februarie, când a încheiat pe 2, cu 9 minute, 40 de secunde și 38 de sutimi. De această dată terminat pe 8, în 9 minute, 39 de secunde, 69 de sutimi.

La întrecerile din capitală au participat și doi sportivi de la CSȘ Șoimii Sibiu. 

Adrian Ștefan Robescu a luat bronzul la săritura în înălțime, reușind să treacă peste ștacheta înălțată la 1,88 metri. Campionul probei, Platon Tacu (CSM Onești) a reușit o performanță de 2,04 m.

În proba de triplu-salt, Andrei Bozdog s-a clasat pe locul 8, cu 13,17 metri, cu 2,01 matri mai puțin decât învingătorul Gabriel Toma (CSS 1 Pajura)

La aceeași competiție, Ciprian Bogdan Varga, de la CSȘ Mediaș, și-a îmbunătățit timpul la 3000 metri plat masculin, față de luna februarie, când a încheiat pe 2, cu 9 minute, 40 de secunde și 38 de sutimi. De această dată terminat pe 8, în 9 minute, 39 de secunde, 69 de sutimi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*