Medic la Spitalul Militar. Nu luptă cu gloanțe, ci cu suflete zdrobite. Dar RECOMPENSA e incredibilă!

Slt. dr. Alina-Daniela Sas, medic primar psihiatru la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, oferă o perspectivă intimă asupra psihiatriei, o ramură medicală care depășește limitele științei și pătrunde în profunzimile sufletului uman.

FOTO: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

„Suntem suma sufletelor pe care le-am ajutat să zâmbească”. Câteva particularități ale psihiatriei din perspectiva slt.dr. Alina-Daniela Sas, medic primar psihiatru în cadrul compartimentului psihiatrie de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu:
„Psihiatria este o ramură medicală, dar depășește limitele științei, încercând să găsească căi de acces spre intimitatea persoanei, spre modul în care fiecare își trăiește suferința.
Fiecare om care ne trece pragul cabinetului vine cu lupta lui, disperarea, tragedia personală, așteptând, sperând să fie ascultat și înțeles. Ajunge la noi după o căutare lungă, deseori fără a fi sigur că de asta are nevoie.
Atitudinea binevoitoare, tactul, cuvintele potrivite, sunt câteva dintre ingredientele care pot crea acea relație terapeutică, acea încredere de care omul are nevoie în călătoria sa spre vindecare/ameliorare.
Fiecare om este unic!
Ca psihiatru, menirea mea este să ajut, nu să judec! Să ascult și să înțeleg, să dăruiesc fiecărui pacient un strop de mai bine, de speranță! O misiune grea uneori, dar plină de satisfacții!
<Nicio specialitate nu îl pune pe doctor în fața fericirii, dar nicăieri nu-ți trebuie mai multă reziliență sufletească decât în psihiatrie>”.(I.Vulpescu) – Slt. dr. Alina-Daniela SAS – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*