Împreună pentru Mediaș! Proiecte în derulare de zeci de milioane de lei

Cristian Roman, Secretar de Stat în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a transmis azi un mesaj prin care își arată satisfacția că Mediașul a reușit să atragă nu mai puțin de 30 de milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru Spitalul Municipal și unitățile școlare din municipiu. „Colaborarea mea cu Ghiță Roman e veche, însă, la nivel oficial, doar din 2016 când, în calitate de Prefect al județului Sibiu am participat la învestirea sa în funcția de primar al municipiului Mediaș. (foto) Mă bucur că această colaborare continuă; cu Rezultate concrete pentru comunitate!“, a transmis azi Cristian Roman.

Reamintim că Mediașul beneficiază de o finanțare nerambursabilă din fonduri europene de 30 de milioane de lei pentru două proiecte derulate prin Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE).

Unul dintre proiecte este „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Mediaș pentru prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19”. În cadrul acestuia, Spitalul Municipal Mediaș, jud. Sibiu, va fi dotat cu echipamente medicale și echipamente de protecție personală specifice gestionarii crizei sanitare si asigurării tratamentului pacienţilor cu infecţie Covid-19 în valoare de 3.915.390 euro, din care: dezinfectanți, materiale sanitare, echipamente de protecție personală și teste în valoare de 574.243 euro, iar aparatura medicală în valoare de 3.341.147 euro (Analizor, Spirometru, Bodypletsmograf, Injectomate, Defibrilator, Ecograf, BIPAP, detector vene, ventilator, aspirator secreții, concentrator, Termoscaner, Laringoscop Videolaringoscop Videobronhoscop Fabrica oxigen, Neutralizator deseuri infectioase, Analizor biochimie și Imunologie…)

Cel de al doilea proiect, de 11 milioane de lei, are ca scop achiziția din fonduri europene nerambursabile a unui număr de peste 5800 de tablete școlare și a unor echipamente necesare pentru desfășurarea activității didactice online; în plus, laptop-uri pentru toate cadrele didactice și table interactive pentru fiecare clasă.

Primarul Mediașului, Gheorghe Roman s-a declarat încântat de succesul celor două proiecte și de finanțarea primită din fonduri nerambursabile, sublinind importanța sănătății și a educației pentru comunitatea medieșană.

Sănătatea și educația sunt și vor fi mereu prioritățile noastre. Asigurăm atât cadrele medicale și didactice, precum și pe medieșeni că vom face tot ce se poate pentru a le crea condiții cât mai bune” a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*