Medalie de aur primită de Muzeul ASTRA la Leipzig

Muzeul ASTRA și Institutul Național al Patrimoniului (INP) strălucesc la Leipzig!

Prezența României la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Leipzig-Denkmal a avut anul acesta ecouri de excepție. INP și Muzeul ASTRA din Sibiu au expus cele mai valoroase demersuri de prezervare și de punere în valoare a patrimoniului natural și construit din țară. De asemenea, Muzeul ASTRA a realizat o expoziție de obiecte etnografice pe tema restaurării obiectelor și monumentelor din lemn.

Demonstrațiile practice de măiestrie în prelucrarea lemnului au atras la standul romanesc sute de vizitatori, unii dintre acestia încercându-și talentul alături de echipa Muzeului ASTRA. Patrimoniul construit al Muzeului ASTRA a fost prezentat într-o mini-expoziție cu machete din lemn.

„Date fiind popularitatea demonstrațiilor practice, originalitatea expunerii și calitatea ansamblului standului, reprezentanții României au fost răsplătiți cu medalia de aur. Cu acest prilej, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, își ia angajamentul să continue pe aceeași linie de conservare, dar și de promovare interactivă a tradițiilor și a meșteșugurilor românești”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*