Meci strâns în derbiul Ardealului. U-BT Cluj-Napoca – CSU Sibiu 80-74 (45-42)

CSU Sibiu a cedat în fața campioanei U-BT Cluj Napoca după un meci echilibrat în cea mai mare parte, în această seară, în Sala Horia Demian, în meciul 3 din faza secundă a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: facebook/CSU Sibiu

CSU Sibiu și-a luat „tare“ adversara, campioana ultimelor 3 ediții (8 titluri în total), care tocmai a reușit o calificare istorică în sferturile de finală ale EuroCup! A fost un prim sfert excelent făcut de elevii lui Rinkevicius, care și-au surprins adversarii cu un bun joc în apărare și un atac eficient, mai ales la aruncările de 2 puncte. Mokoka a dezmorțit tabela pentru campioană, după care CSU a reușit un run de 10-0 dătător de speranțe, cu Uță, Ivanov și Threatt marcatori pentru sibieni. Nici măcar time-out-ul cerut de Silvășan nu a oprit tăvălugul sibian, care a sporit diferența la 13 puncte, 24-11, după 8 minute și jumătate de joc.

În sfertul secund, în doar 2 minute, campioana a reușit și ea un run de 10-0, care a readus echilibrul pe tabelă. Puțin după jumătatea parțialului, Cățe a izbutit egalarea, 33-33, apoi U-BT a revenit în față, 36-33, cu Dennis Jerome Seeley Jr în excelentă formă, autor a 12 puncte în primele 15 minute pe parchet. „Vulturii“ s-au mobilizat însă exemplar și au păstrat echilibrul, având din nou avantaj la intrarea în ultimul minut înainte de pauză: U-BT – CSU 39-40. Două triple consecutive ale lui Jarell Eddie au adus însă campioanei cel mai mare avantaj de până atunci, pentru ca Barro să reducă cu o aruncare dificilă, cu 2 secunde înainte de sirenă. La pauză, tabela indica 45-42 pentru U-BT.

 „Vulturii“au ieșit bine de la vestiare, egalând la 47, imediat după reluare, apoi având avantaj de 4 puncte (55-51). Campioana a replicat însă puternic, cu un parțial de 14-2, care ne-a pus în deficit de 8 puncte.

Sfertul 4 a debutat tot sub semnul echilibrului, gazdele sporind totuși ușor avantajul, la 10 puncte, cu 5 minute înainte de final: 73-63 pentru U-BT. Pratt reușea apoi o triplă aproape de intrarea în ultimele 2 minute, care strângea diferența la -6, 76-70. N-a fost suficient pentru a destabiliza campioana, care s-a impus în cele din urmă cu 80-74 (15-26, 30-16, 22-17, 13-15).

Principalul marcator sibian a fost Ivanov, cu 17 puncte. Loving a reușit 15 puncte, Uță 14 (aproape de double double, având și 9 recuperări). Au mai punctat Threatt 11, Pratt 9, Barro 4, Dragoste și Gavriloaia 2.

La gazde, s-au evidențiat vedetele Dennis Jerome Seeley Jr și Patrick Neal Richard Ii, ambii cu câte 17 puncte. A lipsit Guzman, accidentat.

În etapa următoare, CSU Sibiu va întâlni Rapid București, sâmbătă, 2 martie, în Sala Transilvania. Până atunci, joi, 15 februarie, tot în Sala Horia Demian din Cluj Napoca, CSU Sibiu va începe Turneul Final 8 al Cupei României cu un meci programat la ora 12,15 în compania CSM CSU Constanța.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*