Măsuri de securitate sporite în Sibiu de Rusalii și Ziua Internațională a Copilului

În contextul minivacanței ocazionate de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe și Ziua Internațională a Copilului, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au fost dispuse toate măsurile necesare asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu

Începând de astăzi și până luni inclusiv, efective din cadrul inspectoratului vor acționa în fiecare zi pentru siguranța dumneavoastră.

Jandarmii vor fi prezenți în zonele aglomerate, zonele unde se vor desfășura evenimentele publice și vor acorda o atenţie deosebită activităților de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

Urmează o perioadă cu evenimente dedicate copiilor, sens în care jandarmii recomandă să fie supravegheați cu atenție deosebită.

„Totodată, vă recomandăm să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, iar dacă vă aflați într-o situație dificilă sau sunteți martorii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv.

Jandarmii montani vor fi prezenți în stațiunile Bâlea și Păltiniș, pe traseele turistice adiacente și în zonele de agrement, pregătiţi pentru a interveni, în caz de nevoie.

Dacă ați ales ca destinație zona montană, pentru a evita producerea unor situații neplăcute, este necesar să respectați regulile de siguranță, să vă echipați corespunzător, iar în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.
De asemenea, vă recomandăm să respectați prevederile legale în ceea ce privește activitatea de picnic.

În caz de nevoie solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, punctează Jandarmeria.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*